MENÜ

A TEST A TE TEMPLOMOD!


Mézmasszázs miért is?

A méznek, a méhek ajándékának gyógyító hatása mér régóta ismeretes. Az aranyló ragacs igazi kincsestár, különleges tápanyagokat tartalmaz, mellyel nemcsak belülről fejt ki jótékony hatást, hanem kívülről is szépít és kezel. A természet nagyszerű adományával már Kleopátra is élt, tej és mézfürdővel csinosította magát, Nero is tejes mézes arcpakolást használt. A tibeti és orosz népi gyógyászat pedig ismerte a speciális mézes masszázst, melyet már mi is kipróbálhatunk.

A mézes masszázs alkalmával az édes nedűt nem a teába, hanem bármilyen meglepő is, az ember hátára csurgatják, majd egyenletesen elkenik. A masszőr nem alkalmaz különleges technikát, egyszerűen ráhelyezi kezét a mézes felületre, és amikor felemeli azt, a méz szívó hatásának köszönhetően az odaragadt felső bőr réteg is megemelkedik. Ez a hajszálerek és pórusok kitágulásával jár, ami fokozza a vérkeringést. A méz kiváló méregtelenítő révén a mézes masszázs alkalmával a szervezet salakanyag kiürítését is kedvezően befolyásolja és a távozó méreganyagokat magába szívja, ezzel az immunrendszert is erősíti.

Gyulladáscsökkentőként és izomlazítóként is ajánlatos az aranysárga folyam, így a mézes masszázs jótékony a reumások, a számítógép előtt ülők számára, sőt még a krónikus fejfájásban szenvedőknek is segít.

A mézes masszázs során a csodálatos anyag kíméletesen újítja meg a bőrt, érezhető simogató hatása, ahogy a szövetekbe jutatja a vitaminokat, enzimeket és ásványi anyagokat, mely nemcsak élvezetes szépítő kúra, hanem látványos is, kisimítja a bőrt, megtölti fénnyel, selymessé teszi.

 

Asztali nézet