MENÜ

A TEST A TE TEMPLOMOD!


A Tantra a hinduizmus több ezer éves filozófiája.

 

Tantra egy életforma, egy sajátos út, ami az abszolút szeretetről, fejlődésről, az én szabadságáról szól.

Maga a Tantra szó a szanszkrit eredetű tan-ból (kinyújt, kitágít) származik, ami a Tantrában a mindre kiterjedő tudást jelöli.

A Tantra szerint az univerzum olyan akár egy óriás kelme, amibe minden bele van szőve, amiben minden mindennel és mindenkivel összefügg.

Emberek, állatok, növények, bolygók, csillagok vagyis az egész univerzum energiája kölcsönhatásban áll egymással, azonban csak az ember képes arra, hogy mélyen és tudatosan érezzen.

"Osho"

 

A leglényegesebb dolog a test. A test képezi azt az alapot, amire az egész lényed épül.

Ha szembefordítanak a testeddel, az tönkretesz és szenvedést okoz- pokollá teszi az életed.

Te a test vagy. Persze több vagy mint pusztán a tested, de az a több csak később jön el.

A tested jelenti az alapigazságot, ezért soha ne válj az ellenségévé. Amikor nem tartod tiszteletben a testedet, akkor mindig elveszíted a kapcsolatot a valósággal, mert a tested a kapcsolódási pont, az összekötő híd. A test a templomod.

A tantra arra tanít, hogy állítsuk helyre a test tiszteletét és szeretetét. Tekints úgy a testre, mint Isten legnagyszerűbb alkotására. Természetesen túlmutat a testen, de soha nem távolodik el tőle.

A testet sokféle elfojtástól kell megtisztítani. A tested mérgekkel telítődött, mert eddig szemben álltál vele. A tested a legalacsonyabb fokozaton működik. A tantra szerint a boldogságot csak akkor érheted el, ha az optimumon működsz. A boldogság csak akkor lehetséges, ha intenzíven, mély átéléssel éled az életed.

A tantra szerint a testnek annyira súlytalanná kell válnia, hogy szinte a föld felett járhass. De ennek feltétele a végtelen elfogadás.

 

A masszazs

 

A masszázs egésze azon az alapelven nyugszik, hogy a test, a szellem és a lélek egy egységet alkotnak.
A céljuk az, hogy felépitsék spiritualitás, érzékiség  közötti hidat.

A tantra masszázst az különbözteti meg a többi alternativ masszázstól, hogy tudatosan bevonja az erogénzónák érintését is. Igy az ember egészével foglalkozik.

A tantrikus- masszázs során a nyugalom, megkönnyebbülés és az érzéki odaadás oázisára bukkanhatunk. A masszirozás közben a csakrákkal dolgozunk, ennek energiáját a sziv- csakrához vezetjük, ami ott aztán szeretetté változik. Némelyeknél előfordulhat az is, hogy ösztönösen ráismernek a bennük lakozó isteni egységben rejlő erőre-ilyenkor minden egycsapásra megváltozik.

Számomra amikor tantra-masszázst adok, nemcsak a "mit?", hanem a "hogyan?" kérdése is központi jelentőségű. Egy átlagos férfi vagy nő masszirozása a tantrikus szellemiség értelmében azt jelenti, hogy a bennük élő istent és istennőt masszirozom.
Nekem ez a tantra üzenete.

A Tantra masszázsnál a test lágy simogatása, érzéki masszírozása történik. Itt nem az izmok átgyúrása, hanem egy kellemes ellazult állapot és az érzéki örömök előidézése a cél. Nem a vágy felébresztése és kielégitése, hanem a test felfedezése és az érintésekre adott válaszaival való játszadozás.

Lágy kellemes félhomályban, zene szól, kellemes gyertyafény mellett kezdődik el a tantrikus masszázs.....

 

A Tantra ajándékai az emberiség számára a következők:

  • Képessé tesz bennünket arra, megszűntessük a testünkbenben és az elménkben lévő feszültséget és megszabadít minket a méreganyagok; az ajurvédában ezt szellemi amanak (méreganyagoknak) nevezzük.
  • A fokozott tudatosság és önbizalom magabiztossághoz és nagy teljesítőképességhez vezet
  • Megszűnteti az energiacsatornáinkban lévő rejtett gátakat és kifejezésre juttatja, hogy megtapasztaljuk legmélyebb érzelmeinket.
  • Segít elmélyíteni kapcsolatunkat a családunkkal és a körülöttünk élő emberekkel
  • Megoldást kínálnak azokra a betegségekre, melyek pszichoszomatikus betegségekkel függnek össze
  • Életünk útja pedig egy ösvényen át egy spirituális utazással folytatódik…
Asztali nézet